Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid

Van 7 tot 13 oktober 2019 staat veiligheid centraal in de jaarlijkse Week van de Veiligheid. In deze week is er extra aandacht voor veiligheid in en rondom de winkel. Alle supermarkten controleren de technische veiligheidsmaatregelen: verlichting binnen en buiten, detectiepoortjes, sloten, etc.). Maar de belangrijkste maatregelen zijn de veiligheidsprotocollen, veiligheidsafspraken en de consequente naleving ervan door alle medewerkers. 

Helaas komt het wel eens voor dat je in de supermarkt te maken krijgt met agressie of intimiderend gedrag. Dat kan voorkomen bij alledaagse situaties zoals aan de kassa als je alcohol of tabak niet mag verkopen aan te jonge klanten of wanneer je een winkeldief opmerkt en aanspreekt. Het kan gaan om dingen waar je als medewerker niets mee te maken hebt. Bijvoorbeeld wanneer klanten onderling ruzie krijgen doordat iemand probeert voor te dringen in een rij. 

Oké. Kijk even mee

Deze animatiefilm laat vijf voorvallen zien waarbij je te maken kan krijgen met agressie of intimidatie en geeft uitleg en tips over hoe je met deze situaties om kan gaan. In alle situaties geldt altijd: Veiligheid voorop! Voor jezelf, voor je collega's en voor de klanten in de winkel. 

Deze film van ongeveer 4 minuten stipt slechts een paar veiligheidsafspraken aan. Voor een volledige instructie heeft het CBL de e-learning Oog voor Veiligheid. Voor deze training klik je op de button hiernaast. 

 

Training Oog voor Veiligheid

Training Oog voor Veiligheid

Week van de veiligheid

Week van de veiligheid

Veiligheid op en rond de werkvloer. Voor jezelf, je collega's en de klanten. In week 41 staan we er extra bij stil. Kijk op supermarkt.nl/veiligheid

Supermarkt.nl
Je kansen liggenin de supermarkt