Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Oog voor Veiligheid in de super

Veilig werken en winkelen staat voorop voor alle medewerkers in de supermarkt. Daarom heeft het CBL een training ontwikkeld die je leert hoe jij kunt bijdragen aan een veilige winkel.

De e-learning bestaat uit 6 modules die gaan over

-       Veiligheid aan de kassa
-       Diefstal in de winkel of
-       een overval
-       Hoe om te gaan met agressie of geweld
-       Het deurbeleid
-       Noodsituaties

Na afloop van de training kun je een toets doen die een CBL certificaat oplevert. Klik op de button hiernaast om de training te starten.

Week van de Veiligheid

In week 41 staat veiligheid centraal in de jaarlijkse Week van de Veiligheid. In deze week is er extra aandacht voor veiligheid in en rondom de winkel. Alle supermarkten controleren de technische veiligheidsmaatregelen: verlichting binnen en buiten, detectiepoortjes, sloten, etc.). Maar de belangrijkste maatregelen zijn de veiligheidsprotocollen, veiligheidsafspraken en de consequente naleving ervan door alle medewerkers. 

Helaas komt het wel eens voor dat je in de supermarkt te maken krijgt met agressie of intimiderend gedrag. Dat kan voorkomen bij alledaagse situaties zoals aan de kassa als je alcohol of tabak niet mag verkopen aan te jonge klanten of wanneer je een winkeldief opmerkt en aanspreekt. Het kan gaan om dingen waar je als medewerker niets mee te maken hebt. Bijvoorbeeld wanneer klanten onderling ruzie krijgen doordat iemand probeert voor te dringen in een rij. 

Oké. Kijk even mee

Deze animatiefilm laat vijf voorvallen zien waarbij je te maken kan krijgen met agressie of intimidatie en geeft uitleg en tips over hoe je met deze situaties om kan gaan. In alle situaties geldt altijd: Veiligheid voorop! Voor jezelf, voor je collega's en voor de klanten in de winkel. 

Deze film van ongeveer 4 minuten stipt slechts een paar veiligheidsafspraken aan. Voor een volledige instructie heeft het CBL de e-learning Oog voor Veiligheid. Voor deze training klik je op de button hiernaast. 

Openen en sluiten

's Ochtends vroeg en 's avonds laat zijn risicomomenten. Op een juiste manier openen en sluiten van de winkel is daarom van het grootste belang. Hierover is een korte film gemaakt om iedere supermarktmedewerker te laten zien wat de afspraken zijn.

 

Deze film van ongeveer 2 minuten stipt slechts de belangrijkste veiligheidsafspraken aan. Voor een volledige instructie heeft het CBL de e-learning Oog voor Veiligheid. Voor deze training klik je op de button hiernaast. 

Start de training

Deze training bestaat uit 1 onderdeel

Oog voor Veiligheid
Sluit menu