Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Beroepsopleidingen

Terug naar overzicht

Verkoopspecialist (AGF / V&V / KW)

Functie

De eerste verkoopmedewerker is de all-round medewerker die inzetbaar is bij het bedienen en/of verkopen aan klanten en/of afrekenen op vriendelijke en dienstver-lenende wijze en het verzorgen (vullen en presenteren) van toegewezen artikelgroepen aan de hand van de door de organisatie opgestelde uitgangspunten. Hierbij wordt er functioneel leiding gegeven aan een aantal verkoop-medewerkers.

De eerste verkoopmedewerker is verantwoordelijk, binnen de afspraken die zijn gemaakt met de supermarktmanager/bedrijfsleider of ondernemer, voor het behalen van een vooraf bepaalde omzet, voor kosten en voor de door hem beïnvloedbare resultaten.

Opleiding

Als 1e verkoopmedewerker ben je verantwoordelijk voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling. Je coacht het personeel op die afdeling.

Voor de 1e verkoopmedewerker geldt minimaal een MBO-3 werk- en denkniveau. Een opleiding voor deze functie duurt 3 jaar. Wanneer je al beschikt over een CBL-diploma Verkoopmedewerker, duurt de opleiding 1 jaar.

Waar volg ik deze opleiding?

De opleiding start met het vinden van een baan in de supermarkt. Zonder werkplek waar je in de praktijk kan leren, kun je geen CBL opleiding volgen. Met je leidinggevende maak je afspraken over de te volgen opleiding. Vaak gebeurt dat in het MBO of HBO.

Veel supermarkten hebben afspraken met MBO- of HBO-scholen over de opleiding van hun medewerkers. Ook zijn er supermarkten die opleidingen in eigen beheer geven. Informeer bij je direct leidinggevende of supermarkt-manager naar de mogelijkheden.

Een CBL-diploma halen om carrière te maken in de supermarkt

Met een CBL-diploma op zak kun je gaan werken aan een carrière in de supermarkt. Je kunt het CBL-diploma halen via je werkgever. Dan maak je met jouw leidinggevende of hoofdkantoor afspraken over de te volgen studie, de planning, de kosten, etc. Je kunt ook zelf een studie starten via "open inschrijving" bij een school of opleidingsinstituut.

Sluit menu