Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Beroepsopleidingen

Terug naar overzicht

Supermarktmanager / Zelfstandig ondernemer

Functie

Supermarktmanager

Je hebt de algehele leiding over de supermarkt en bent verantwoordelijk voor alle operationele aspecten ten aanzien van commercie, personeel, beheer en resultaten. Je bepaalt het commerciële winkelbeeld rekening houdend met de formule uitgangspunten. Je signaleert de wensen en behoeften van de klant en handelt hiernaar. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het personeelsbeleid. Je geeft direct leiding aan het kader, coacht en stuurt aan/bij waar nodig.

Je hebt HBO werk- en denkniveau. Je kunt goed plannen en organiseren en bent communicatief sterk en overtuigend. Je hebt een resultaatgerichte instelling en bent besluitvaardig. Je bent in staat de medewerkers op te leiden, te motiveren en aan te sturen.

Ondernemer

De ondernemer bepaalt de visie, ontwikkelt een strategisch plan en heeft de algehele leiding over de supermarkt. Hij geeft leiding aan kadermedewerkers, faciliteert en controleert de uitvoering van de werkzaamheden. Hij delegeert de dagelijkse leiding van werkzaamheden aan kaderleden. Tevens communiceert hij met externen. Hij is verantwoordelijk voor het vaststellen en behalen van de exploitatiebegroting en de investeringsbegroting van zijn supermarkt.

Opleiding

Je bent eindverantwoordelijk voor alles wat er in de supermarkt gebeurt. Je geeft leiding aan het personeelsteam, controleert de uitvoering van werkzaamheden en draagt de budget- en resultaatverantwoordelijkheid voor alle activiteiten.

Als supermarktmanager / zelfstandig ondernemer moet je beschikken over een HBO werk- en denkniveau. De HBO-opleiding duurt 2 of 4 jaar. In overleg met je werkgever kies je voor de 2-jarige opleiding Associate Degree (CBL 5) of een 4-jarige Bachelor opleiding (CBL 6). 

Waar volg ik deze opleiding?

De opleiding start met het vinden van een baan in de supermarkt. Zonder werkplek waar je in de praktijk kan leren, kun je geen CBL opleiding volgen. Met je leidinggevende maak je afspraken over de te volgen opleiding. Waar dat kan zie je op de pagina met de carrièreplanner van Supermanager.

Een CBL-diploma halen om carrière te maken in de supermarkt

Met een CBL-diploma op zak kun je gaan werken aan een carrière in de supermarkt. Je kunt het CBL-diploma halen via je werkgever. Dan maak je met jouw leidinggevende of hoofdkantoor afspraken over de te volgen studie, de planning, de kosten, etc. Je kunt ook zelf een studie starten via "open inschrijving" bij een school of opleidingsinstituut.

Sluit menu