Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Beroepsopleidingen

Terug naar overzicht

Afdelingsmanager

Functie

Je hebt de dagelijkse leiding over meerdere afdelingen in de supermarkt (geeft indirect leiding aan tientallen medewerkers). Je verzorgt de vertaling van het formulebeleid naar de praktijk op de winkelvloer. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de managers op de afdelingen en controleert en bewaakt de afdelingsresultaten. Je hebt een kritische, commerciële instelling en bent in staat om verbeterplannen op te stellen en te implementeren. Je vervangt de bedrijfsleider bij diens afwezigheid. Kortom: Een boeiende en afwisselende functie met een grote verantwoordelijkheid.

Opleiding

De (afdelings)manager in de supermarkt heeft de leiding over een deel van de winkel, bijvoorbeeld alle kruidenierswaren- of versafdelingen.

Voor de (afdelings)manager supermarkt geldt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau of een 2-jarige HBO-opleiding (AD-diploma). Na behalen van het CBL-diploma 1e verkoopmedewerker, duurt een opleiding voor (afdelings)manager 1 jaar. Zonder vooropleiding duurt de MBO-opleiding 4 jaar.

Waar volg je deze opleiding?

De opleiding start met het vinden van een baan in de supermarkt. Zonder werkplek waar je in de praktijk kan leren, kun je geen CBL opleiding volgen. Met je leidinggevende maak je afspraken over de te volgen opleiding. Vaak gebeurt dat in het MBO of HBO. 

Veel supermarkten hebben afspraken met MBO- of HBO-scholen over de opleiding van hun medewerkers. Ook zijn er supermarkten die opleidingen in eigen beheer geven. Informeer bij je direct leidinggevende of supermarkt-manager naar de mogelijkheden.

Een CBL-diploma halen om carrière te maken in de supermarkt

Met een CBL-diploma op zak kun je gaan werken aan een carrière in de supermarkt. Je kunt het CBL-diploma halen via je werkgever. Dan maak je met jouw leidinggevende of hoofdkantoor afspraken over de te volgen studie, de planning, de kosten, etc. Je kunt ook zelf een studie starten via "open inschrijving" bij een school of opleidingsinstituut.

Sluit menu