Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Beroepsopleidingen

Terug naar overzicht

Aankomend verkoopmedewerker

Functie

Als aankomend verkoopmedewerker zorg je samen met je team dat de winkel altijd perfect gevuld is. Je weet van aanpakken, samen los je de vrachtwagens, je vult de schappen en koelingen en je zorgt dat de winkel er verzorgd en uitnodigend uitziet.

Ook speel je een belangrijke rol in de service van de winkel. Je helpt klanten aan de producten die ze zoeken. En is iets niet voorhanden, dan help je klanten aan een alternatief. Je kunt werken wanneer het jou goed uitkomt. De werktijden zijn vaak in de vroege ochtenduren, in de late namiddag of 's avonds. Dit geldt zowel doordeweeks als in het weekend. Zo'n bijbaan verdient goed!

En heb je eens meer tijd bijvoorbeeld in vakanties of heb je extra geld nodig, dan kun je altijd weer andere afspraken maken en meer komen werken

Opleiding

Enthousiaste, vriendelijke en bekwame medewerkers zijn een eerste vereiste voor de supermarkt. Daarom worden nieuwe medewerkers geselecteerd op een van nature klantgerichte instelling. Uiteraard wordt binnen de supermarkt veel aandacht besteed aan de vak- en functiegerichte opleidingen, trainingen van medewerkers en aan de ontwikkeling van verkoop- en managementvaardigheden. Hiervoor zijn er CBL opleidingen die door alle supermarkten worden erkend.

In het CBL Opleidingenhuis kun je door het halen van CBL-diploma’s werken aan je toekomst in de supermarktbranche. Het CBL-diploma ligt voor je klaar als je hebt aangetoond te beschikken over voldoende vakkennis, de vaardigheden en de juiste instelling om een functie in de supermarkt te kunnen vervullen.

Waar volg ik deze opleiding

Als je start met een baan in de supermarkt, krijg je eerst een introductieprogramma van de supermarkt waar je werkt. Dit kan een internetcursus zijn, die vaak wordt aangevuld met leren in de praktijk. 

Op deze site supermarkt.nl staan ook diverse trainingen die je kunt volgen om de basiskennis voor het werken in de supermarkt op te doen.  Kijk hiervoor in het menu onder "Ik werk in de supernmarkt, ik wil meer weten".

Een CBL-diploma halen om carrière te maken in de supermarkt

Met een CBL-diploma op zak kun je gaan werken aan een carrière in de supermarkt. Je kunt het CBL-diploma halen via je werkgever. Dan maak je met jouw leidinggevende of hoofdkantoor afspraken over de te volgen studie, de planning, de kosten, etc. Je kunt ook zelf een studie starten via "open inschrijving" bij een school of opleidingsinstituut.

Sluit menu