Melding verbergen

Door deze website te gebruiken accepteer je de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Wat betekent dit voor jou?

Assortimentkennis Dranken

De consument komt graag naar de supermarkt voor een mooie wijn, een bijzondere soort bier of een fles sterk alcoholische drank. Voor supermarktmedewerkers is het prettig om klantenvragen over deze producten goed te kunnen beantwoorden. Hiervoor is een opleiding nodig. 

Voor dranken zoals wijn bestaan veel niveaus van kennis, Deze zijn gestandaardiseerd door de Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN). Onder de buttons hiernaast vind je voor kennis over wijn en sterke drank de basiskennis op instapniveau SDEN 1. Na de training doe je een CBL-examen en ontvang je een CBL-certificaat hiervoor. 

De e-learnings hiernaast zijn instap-niveau 1. Voor wijnkennis kun je natuurlijk verder leren om meer kennis op te doen. Er komt dan ook de praktijk bij kijken met proeven en herkennen van wijnen. Niveau 2 is geen e-learning, maar dan moet je een cursus volgen. Dat raden we iedereen die zich verder wil verdiepen in wijnkennis aan! Kijk voor meer informatie waar je vervolgcurrsussen wijn kunt volgen op de website van:

- het wijninstituut of

- de associate van wijndocenten

Veel plezier en Succes! 

Start de training

Sluit menu